CB PROJECTS

Renovatie

Als u denkt aan een renovatieproject in uw woning, denk dan aan CB Projects Totaalbouw voor een vakkundige en eerlijke renovatie.

CB PROJECTS TOTAALBOUW

Renovatie

Het verschil tussen renovatie en verbouwing is dat we bij renovatie uitgaan van herstel en bij verbouwing verandering voorop staat. Als u dat letterlijk neemt, betekent dit dat als we een keuken of badkamer renoveren, we uitgaan van de bestaande situatie en dus bijvoorbeeld ook de aansluitingen van het leidingwerk. Bij een verbouwing heeft u carte blanche en is dus van alles mogelijk. U snapt dat een verbouwing over het algemeen dus ook kostbaarder is dan een renovatie, maar ook dat is niet altijd zo. Tussen verbouw en renovatie ligt een groot grijs gebied en is eigenlijk alles mogelijk. Aan u de keus.

Vrijblijvend advies aanvragen

CB PROJECTS TOTAALBOUW

Renovatie van keuken of badkamer

Bij de renovatie van een keuken of badkamer is de bestaande situatie het uitgangspunt. Meestal zijn bepaalde elementen gedateerd. Dat kan in het geval van een badkamer alleen het sanitair en het tegelwerk zijn. Soms ook het leidingwerk. Bij een keuken geldt dat vaak voor de kastjes, het blad en de apparatuur. Voor we als CB Projects Totaalbouw aan een renovatie van een keuken of badkamer beginnen, brengen we eerst uw wensen en eisen in kaart en beoordelen we daarna de situatie. U krijgt dan eerst advies van ons en pas daarna een voorstel met offerte. Want het kan verstandig zijn om het project net wat anders aan te pakken dan u in eerste instantie had bedacht. En dan leggen we u natuurlijk ook uit waarom dat zo is..

CB PROJECTS TOTAALBOUW

Renoveren van woning

Als we een woning renoveren, betekent dat meestal dat we een huis terugbrengen naar het heden en klaar maken voor de toekomst. Zeker nu de energiekosten snel stijgen, is de vraag naar renovatie van woningen groot. Bij renovatie kunnen we alles vervangen of verbeteren wat nodig of wenselijk is. Dat begint bij het vervangen en verduurzamen van de vloer, vervangen van ramen, deuren en kozijnen tot het aanpassen van het dak. Ook de aan- en bijgebouwen nemen we mee als we een woning renoveren. Denk bijvoorbeeld aan een garage die is opgetrokken met een halfsteens muur.

CB PROJECTS TOTAALBOUW

Advies bij renovatie

Niet elke bedrijf heeft voldoende kennis om een renovatie goed uit te voeren. Het vereist namelijk kennis van verschillende bouwmethoden en -materialen uit het verleden. In de 18e en 19e eeuw werden andere constructies en materialen gebruikt dan nu. Ook moet je weten in welke periode bijvoorbeeld asbest werden gebruikt. Als je een renovatie goed wilt uitvoeren, maak je eerst een gedegen inventarisatie, geef je advies en pas daarna maak je een offerte en een plan. Als u daar blij van wordt, gaan we met plezier met u aan tafel.

Vrijblijvend advies aanvragen

CB PROJECTS TOTAALBOUW

Renovatie als preventie

Met het tijdig renoveren van kwetsbare onderdelen van uw woning kunt u uzelf veel ellende en kosten besparen. Boeidelen, dakgoten en waterafvoerkanalen die niet meer goed functioneren, kunnen verborgen lekkage veroorzaken. Op het moment dat u zo’n lekkage ontdekt, kan er veel schade zijn aangericht. Kapotte of verrotte kozijnen, ramen en deuren die niet tijdig worden vervangen, vormen een uitgangbord voor criminelen. Als u twijfelt over de conditie van uw woning, kunnen we een inspectie uitvoeren en dat koppelen aan een rapportage, plan van aanpak en offerte.

Vrijblijvend advies aanvragen